RAQAMLI TA’LIM SHAROITIDA TALABALARNING KASBIY-METODIK TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHDA INTERAKTIV TOPSHIRIQLARNING AHAMIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim sharoitida talabalarning kasbiy-metodik tayyorgarligini rivojlantirishda interaktiv topshiriqlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning keng joriy etilishi o‘quv jarayonini takomillashtirish, talabalar faolligini oshirish hamda ularning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilmoqda. Shu nuqtai nazardan, interaktiv topshiriqlar talabalarning mustaqil fikrlashini, muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarini va amaliy faoliyatga tayyorgarligini shakllantirishda muhim didaktik vosita sifatida qaraladi.Tadqiqot davomida interaktiv topshiriqlarning turlari, ularning pedagogik imkoniyatlari hamda kasbiy-metodik tayyorgarlikka ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, raqamli ta’lim muhitida interaktiv topshiriqlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinib, ularni o‘quv jarayoniga joriy etish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqildi.Natijalar shuni ko‘rsatadiki, interaktiv topshiriqlardan tizimli foydalanish talabalarning bilimlarni chuqur o‘zlashtirishiga, kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga va o‘quv jarayoniga bo‘lgan motivatsiyasini oshirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.