INGLIZ TILI O‘QITISH METODIKASIGA OID TERMINLARNING O‘ZBEK TILIGA TARJIMASI: LINGVISTIK VA DIDAKTIK MUAMMOLAR TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tili o‘qitish metodikasiga oid terminlarning o‘zbek tiliga tarjimasi jarayonida yuzaga keladigan lingvistik va didaktik muammolar tahlil qilinadi. Maqolada terminlarni to‘g‘ri tarjima qilish zarurati, ularning mazmuni, kontekstga mosligi va pedagogik ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, terminologik birliklarning lingvistik xususiyatlari va ularning didaktik kontekstdagi mosligi o‘quv jarayonining samaradorligini belgilaydi. Shuningdek, maqolada tarjima jarayonida yuzaga keladigan chalkashliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari taklif etilgan.