LOYIHAVIY TA’LIM METODINING ONA TILI DARSLARIDA QO‘LLANILISHI VA SAMARADORLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada loyihaviy ta’lim metodining ona tili darslarida qo‘llanilish imkoniyatlari va samaradorligi nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda loyihaviy metodning pedagogik mohiyati, tarixiy shakllanish bosqichlari, didaktik tamoyillari hamda an’anaviy ta’lim usullari bilan qiyosiy tahlili amalga oshirilgan. Jon Dyuning pragmatizm falsafasi, E.S.Polatning loyihaviy ta’lim texnologiyasi, milliy pedagogikadagi loyihaviy yondashuvning o‘rni keng yoritilgan. Tadqiqot natijalari loyihaviy metodning ona tili ta’limida o‘quvchilarning kommunikativ, kognitiv va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirishda an’anaviy usullarga nisbatan sezilarli ustunlikka ega ekanligini nazariy jihatdan asoslab beradi.