DOSTONLAR TILIDA TURKIY QATLAMGA DOIR LEKSIK BIRLIKLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada o‘zbek xalq dostonlari tilining tarixiy-leksik asosi, xususan, turkiy qatlamga mansub leksik birliklarning qo‘llanilish xususiyatlari tahlil qilinadi. Dostonlarning xalq ma’naviyati va milliy o‘zlikni anglashdagi o‘rni, ulardagi an’anaviy obrazlar va badiiy ifoda vositalarining tarixiy manbalar bilan bog‘liqligi yoritilgan. Tadqiqotda dostonlar tilidagi qadimgi turkiy qatlamning saqlanishi, ularning etimologik va semantik tadriji qiyosiy-tarixiy metodlar orqali ko‘rsatib berilgan.