O‘ZBEK, QOZOQ, TURKMAN TILLARIDA LINGVOKULTUROLOGIK KONSEPTLARNING SINSET MODELI VA ULARNING SEMANTIK IFODASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tadqiqotda o‘zbek tilidagi lingvokulturologik konseptlar sinset modeli orqali o‘rganildi. Tadqiqot lingvokulturologik konseptlarni sinset asosida tahlil qilish til va madaniyat o‘rtasidagi uzviy aloqani yanada ochib berishini ko‘rsatadi va semantik tarmoqlar yaratishda amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.