INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA MAQOLLARNING LINGVODIDAKTIK TADQIQI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi maqollarning lingvodidaktik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqollar tilning milliy-madaniy boyligini aks ettiruvchi muhim frazeologik birlik sifatida ko‘rib chiqilib, ularning semantik, pragmatik va stilistik jihatlari yoritiladi. Tadqiqotda maqollarni o‘qitish jarayonida qo‘llaniladigan samarali lingvodidaktik metodlar ham ko‘rib chiqiladi. Ingliz va o‘zbek maqollari qiyosiy jihatdan tahlil qilinib, ularning o‘xshash va farqli tomonlari aniqlanadi. Tadqiqot natijalari til o‘qitish samaradorligini oshirishga va o‘quvchilarning lingvokulturologik kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi.