GULJAMOL ASQAROVA SHE’RLARIDA METAFORA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek shoirasi Guljamol Asqarova sheʼrlarida qo‘llangan metaforalarning linvopragmatik jihatlari tahlil qilinadi. Metaforaning nafaqat badiiy tasvir vositasi, balki muallifning kommunikativ niyati va o‘quvchiga taʼsir ko‘rsatish vositasi sifatidagi roli yoritiladi. Shoira ijodida metaforalar orqali inson ruhiyati, tabiat va muhabbat tuygʻularining ifodalanishi linvopragmatik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida metaforaning o‘quvchi tafakkuriga taʼsir etuvchi muhim lingvistik vosita ekanligi aniqlanadi.