O‘ZBEKISTON MEDIA MAKONIDA MILLIY KONTENT SHAKLLANISHINING BOSQICHLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston media makonida milliy kontentning shakllanish jarayoni bosqichma-bosqich ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda milliy kontent tushunchasining mazmuni, uning tarixiy ildizlari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari o‘rganiladi. Shuningdek, media makon transformatsiyasi, raqamli texnologiyalar ta’siri va global axborot oqimlari sharoitida milliy kontentning o‘rni ochib beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, milliy kontent shakllanishi uzluksiz evolyutsion jarayon bo‘lib, u ijtimoiy-siyosiy, texnologik va madaniy omillar bilan chambarchas bog‘liq ekani aniqlanadi.