TALABALARDA LIDERLIK KOMPITENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH PEDOGAGIK MUOMMO SIFATIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda liderlik kompetensiyalarini rivojlantirish masalasi pedagogik muammo nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqotda liderlik ko‘nikmalari va ularni shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida talabalar faoliyatini tashkil etishda pedagogik shart-sharoitlarning roli ko‘rib chiqilgan. Maqolada liderlik kompetensiyasining tarkibiy qismlari – kognitiv, motivatsion, kommunikativ, amaliy va refleksiv komponentlar – hamda ularni rivojlantirishning samarali usullari va metodlari haqida batafsil so‘z yuritiladi. Shu bilan birga, integrativ yondashuv, interfaol pedagogik texnologiyalar va jamoaviy faoliyat orqali talabalarda yetakchilik qobiliyatlarini shakllantirish imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi.