KIMYO DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING ILMIY BASHORAT QILISH SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada kimyo darslarida o‘quvchilarning ilmiy bashorat qilish salohiyatini rivojlantirishda muammoli ta’lim texnologiyasidan foydalanish haqidagi ma’lumotlar yoritib berilgan. Ilmiy bashorat qilish, muammoli ta’lim metodologiyasi, oʻquvchilarni kimyo fanidan mavzularni oʻzlashtirishida boʻladigan jarayonlar, ularning koʻnikmasini shakllantirishda foydalaniladigan samarali metodlar, ularning bosqichlari va pedagogik shart-sharoitlari tahlil qilingan.