IJTIMOIY TARMOQLARDA TRENDLAR ORQALI FEYK AXBOROT TARQALISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarda trendlar orqali feyk axborot tarqalishining xususiyatlari, mexanizmlari va jamiyatga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, feyk axborotning ommalashuvida algoritmlar, blogerlar va auditoriya xulq-atvorining o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, trendlar orqali tarqalayotgan axborotlar ko‘p hollarda tekshirilmasdan qabul qilinadi va bu axborot xavfsizligiga jiddiy tahdid soladi.