AVTOMOBIL TERMINLARINING O‘RGANILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Avtomobilsozlik va unga aloqador tarmoqlarning jadal rivojlanishi tufayli terminologik birliklar sonining tez o‘sishi ko‘plab nashrlarning paydo bo‘lishiga olib keldi. Biroq, taqdim etilganlarning ziddiyatli tabiati ma’lumotlar ba’zan maxsus adabiyotlar va texnik hujjatlarni tushunishda bir qator noaniqliklarni keltirib chiqaradi. Bunday muammolar terminlarni tartibga solish va har tomonlama unifikatsiya qilish zarurligini isbotlaydi. Muammolari va asosiy tushunchalari shakllangan paytdan boshlab maxsus lug‘at sohasida ayniqsa jadal izlanishlar kuzatildi. Ushbu maqolada shu haqidagi fikrlar yuzasidan ma’lumotlar berilgan.