OLIY TA’LIMDA INGLIZ TILINI O‘QITISH JARAYONIDA GENERATIV SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH ASOSIDA PEDAGOGIK TIZIMNI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ingliz tilini o‘qitish jarayoniga generativ sun’iy intellekt texnologiyalarini integratsiya qilish metodikasini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik tizimning nazariy-metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda generativ sun’iy intellektning didaktik imkoniyatlari, o‘qitish jarayonida shaxsga yo‘naltirilgan va kompetensiyaviy yondashuvlarni qo‘llash mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogik tizimning maqsadli, mazmuniy, texnologik va natijaviy komponentlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ingliz tili o‘qituvchilarining raqamli va metodik kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.