BOSHLANG‘ICH SINFLARDA HISOBLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING INTERAKTIV USULLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida hisoblash ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirishda interaktiv ta’lim usullarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida qo‘shish, ayirish, ko‘paytirish va bo‘lish amallarini o‘rgatishda o‘yin texnologiyalari, axborot-kommunikatsiya vositalari hamda hamkorlikka asoslangan metodlardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Interaktiv usullar o‘quvchilarning matematik qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish va amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlashda muhim omil ekani asoslab beriladi.