ISM VA LAQABLARNING LINGVOMADANIY BIRLIK SIFATIDA O‘RGANILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Zamonaviy tilshunoslik tamoyillariga asoslangan holda antroponimik birliklarni tadqiq qilish masalasi dolzarblik kasb qiladi. Ayniqsa dialektal antroponimik birliklarni lingvomadaniy aspektga tayanib o‘rganish, shevadagi ism va laqablarning lingvistik va madaniy xususiyatlarini ochib berish zamonaviy tilshunoslik hamda o‘zbek shevashunosligi uchun ham ahamiyataga ega.