ISAJON SULTON ROMANLARIDA QISH OBRAZI: RAMZ VA DRAMATIK VOSITA SIFATIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
. Ushbu maqolada badiiy adabiyotda peyzajning nazariy va poetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Xususan, Epshteyn nazariyasiga ko‘ra  mavsumiy va landshaft peyzajlarning tasnifi yoritilib, ularning badiiy zamon-makon tizimidagi o‘rni yoritib beriladi. Asosiy e’tibor Isajon Sulton romanlarida, xususan, “Bilga xoqon” asarida qish peyzajining badiiy funksiyasini ochib berishga qaratilgan. Qish tasviri orqali tarixiy voqealar dramatizmi, qahramonlar ruhiyati, milliy ong va ijtimoiy fojiа ifodalanishi dalillar asosida ko‘rsatib beriladi.