MATN INTERPRETATSIYASI TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada matn interpretatsiyasi masalasi zamonaviy tilshunoslik va semiotika nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Matnni talqin etish jarayoni muallif niyati, kontekst, o‘quvchi idroki va ijtimoiy-madaniy omillar asosida yoritiladi. Shuningdek, interpretatsiyaning lingvistik, kognitiv, pragmatik va psixologik xususiyatlari misollar asosida ko‘rsatib beriladi.