FRANSUZ FRAZEOLOGIK BIRIKMALARIDA ONOMASTIK ELEMENTLARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada onomastik birliklar ya’ni antroponimlarning frazeologik birikmalarda aks etishi va ularning xususiyatlari haqida bayon etilgan Frazeologik birikmalar tilda shakllanadi, ammo, tildan tashqari bo‘lgan tarixiy, etnografik, folkloristik omillar bilan belgilanadi. Fransuz tilida antroponimlar nafaqat frazeologik birikmalar sifatida qabul qilinadi, balki milliy-madaniy ahamiyatga ega lisoniy unsurdir. Frazeologiya va tarix o‘rtasidagi bog‘liqlik xalq madaniyati, urf-odatlari va adabiyoti antroponim komponentli frazeologik birikmalarda yaqqol ko‘zga tashlanadi.