O‘ZBEK LEKSIKOGRAFIYASIDA QOMUSIY LUG‘ATLARNING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek leksikografiyasida qomusiy lug‘atlarning shakllanishi,  taraqqiyot bosqichlari va ilmiy-amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, Oʻzbekiston milliy  ensiklopediyasi hamda Oʻzbek sovet ensiklopediyasi kabi yirik ensiklopedik nashrlarning konseptual  asoslari, ularning terminologik tizimni standartlashtirish, ilmiy bilimlarni ommalashtirishdagi o‘rni  yoritiladi.  Shuningdek, zamonaviy raqamli leksikografiya sharoitida qomusiy lug‘atlarning  transformatsiya jarayonlari ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi.