TA’LIMDA ADAPTIV BOSHQARISH: NAZARIY ASOSLARI, XUSUSIYATLARI VA AMALIY IMKONIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida adaptiv boshqarish konsepsiyasining ilmiy-nazariy asoslari, uning mazmun-mohiyati, funksional xususiyatlari hamda zamonaviy ta’lim muassasalarida qo‘llash mexanizmlari tahlil qilinadi. Adaptiv boshqaruv ta’lim tizimining ichki va tashqi o‘zgaruvchan muhitiga moslashuvchan boshqaruv qarorlarini ishlab chiqish va amalga oshirish orqali ta’lim sifati hamda boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.