XX ASRNING IKKINCHI YARMI O‘ZBEKISTON TA’LIM TIZIMIDA TIL SIYOSATI MASALALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonning mustaqillikdan avvalgi davrida ta’lim tizimining holati, unda rus tilining asosiy fan sifatida o‘qitilishi hamda bu jarayonning ijtimoiy-lingvistik oqibatlari tahlil etiladi. Shuningdek, ayni davr til siyosati doirasida rus tilining ta’lim, madaniyat va ish yuritish sohalarida qo‘llanish chastotasi aniq dalillar asosida yoritilib, uning o‘zbek tili mavqeyiga ta’siri ilmiy nuqtayi nazardan izohlanadi.