KLINIK TERMINOLOGIYADA LOTIN TILIDAN O‘ZLASHGAN ATAMALARNING LINGVISTIK TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada klinik terminologiya tizimida lotin tilidan o‘zlashgan atamalarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda tibbiyot sohasida keng qo‘llaniladigan lotincha terminlarning shakllanish manbalari, ularning o‘zbek tiliga kirib kelish yo‘llari hamda fonetik, morfologik va semantik moslashuv jarayonlari ilmiy asosda o‘rganiladi. Shuningdek, klinik terminlarning xalqaro standartlashuv jarayonidagi o‘rni, ularning ilmiy muloqotdagi funksional ahamiyati va milliy terminologiya tizimiga integratsiyalashuv darajasi yoritiladi. Tadqiqot davomida o‘zlashma terminlarning fonetik adaptatsiyasi, grammatik qo‘shimchalar qabul qilishi, semantik torayish va kengayish holatlari misollar asosida tahlil etiladi