IMITATSION MODELLAR VA ELEKTRON TA’LIM RESURSLARDAN FOYDALANISH ASOSIDA TALABALARDA OPTIKADAN INFORMATSION KOMPETENTLIKNI TAKOMILLASHTIRISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada imitatsion modellar va elektron ta’lim resurslardan foydalanish asosida oliy ta’lim muassasasida ta’lim oladigan talabalarda optikadan informatsion kompetentlikni takomillashtirish metodikasi yoritilgan bo‘lib, Tadqiqotda optik hodisa va jarayonlarni o‘rganishda kompyuter imitatsion modellashtirishning nazariy hamda amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Elektronta’lim resurslari, virtual laboratoriyalar va interaktiv modellar yordamida talabalarning bilimini chuqurlashtirish, axborotni qayta ishlash va tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga e’tibor qaratilgan. Taklif etilgan metodika talabalarning mustaqil fikrlash, ilmiy xulosa chiqarish hamda raqamli texnologiyalardan samarali foydalanish kompetensiyalarini shakllantirishga xizmat qiladi.Olingan natijalar optika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash samaradorligini oshirish uchun amaliy ahamiyatga ega ekanligi asoslab beriladi va ta’lim jarayonini takomillashtirish, innovatsion yondashuvlarni joriy etish hamda talabalarning kasbiy tayyorgarligini mustahkamlashga yo‘naltirilgan tavsiyalar ishlab chiqishga asos bo‘lib, oliy ta’lim amaliyotida kengqo‘llash imkonini yaratadi deb hisoblanadi.