RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA UMUMTA’LIM MUASSASALARI RAHBARLARINING IQTISODIY BOSHQARUV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitida umumta’lim muassasalari rahbarlarining iqtisodiy boshqaruv kompetentligini rivojlantirish masalalari tahlil etilgan. Tadqiqotda ta’lim muassasasi rahbarining iqtisodiy faoliyatini samarali tashkil etishda raqamli texnologiyalar, axborot tizimlari va elektron boshqaruv mexanizmlarining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, iqtisodiy boshqaruv kompetentligining tarkibiy komponentlari, ularni rivojlantirish metodlari hamda pedagogik shartsharoitlar aniqlangan. Tadqiqot natijalari rahbarlarning boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qilishi bilan ahamiyatlidir.