ZAMONAVIY TA’LIM JARAYONINING PARADIGMAVIY OʻZGARISHI, ASOSIY TUSHUNCHALAR, TENDENSIYALAR VA PEDAGOGIK TA’LIMDAGI AKS ETTIRILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida yuz berayotgan paradigmaviy o‘zgarishlar, ularning nazariy-metodologik asoslari hamda pedagogik ta’lim tizimida aks etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Ta’lim paradigmasining an’anaviy bilimga yo‘naltirilgan modeldan kompetensiyaviy, shaxsga yo‘naltirilgan va raqamli transformatsiyaga asoslangan modelga o‘tishi ilmiy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida innovatsion texnologiyalar, adaptiv o‘qitish, raqamli pedagogika va ta’lim analitikasi kabi zamonaviy tendensiyalarning pedagog kadrlar tayyorlash tizimidagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari pedagogik ta’limni modernizatsiya qilish va metodik kompleksni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar chiqarishga xizmat qiladi.