TALABALARDA MILLIY INDEKTIKLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK JIHATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida talabalarda milliy identiklikni rivojlantirishning pedagogik asoslari, nazariy-metodologik jihatlari va amaliy mexanizmlari tahlil etiladi. Milliy o‘zlikni anglash tushunchasining mazmun-mohiyati ochib berilib, uning kognitiv, emotsional va xulq-atvor komponentlari yoritiladi. Shuningdek, Sharq va G‘arb mutafakkirlarining, xususan Abu Nasr Forobiy, Abdulla Avloniy, Mahmudxo‘ja Behbudiy, Abdurauf Fitrat hamda Abdulhamid Cho‘lpon qarashlari asosida milliy identiklikni shakllantirishning pedagogik tamoyillari asoslab beriladi.