BO‘LAJAK YO‘L MUHANDISLARINING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak yo‘l muhandislarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, kompetensiyaviy yondashuv, muammoli ta’lim, loyiha asosida o‘qitish hamda raqamli texnologiyalarni integratsiya qilishning samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot jarayonida nazariy tahlil, taqqoslash, pedagogik kuzatuv va tajriba-sinov metodlari qo‘llanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, interaktiv va integrativ yondashuv asosida tashkil etilgan o‘quv jarayoni talabalarning texnik-loyihalash, tahliliy va raqamli kompetensiyalarini sezilarli darajada oshiradi. Shuningdek, fanlararo integratsiya va ishlab chiqarish bilan hamkorlik kasbiy tayyorgarlik samaradorligini kuchaytiradi.