O‘RTA ASRLAR ARAB TILSHUNOSLIGINING RIVOJLANISHI VA BU DAVRDA FE’L SO‘Z TURKUMIGA OID AYRIM MULOHAZALAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola o‘rta asrlar arab tilshunosligining rivojlanishi va bu davrda fe’llar tadqiqi rivojiga o‘z hissasini qo‘shgan olimlar va ularning yozgan asarlari tahliliga bag’ishlanadi. Dastlab Sibavayhning “Al-Kitob” asarida fe’llarning yorilish prinsiplari, so‘ngra Al-Farisiyning “Kitabu-l-hujjati li-l-qurroi-s-sab’ati” asaridagi fe’l va  fe’liy omillar hamda Mahmud Zamaxshariyning “Al-Mufassal” asari va undagi “fe’l bobi”ning Sibavayhning “Al-Kitob” asari bilan qiyosiy tahlili keltirib o‘tiladi.