ISTIQLOL DAVRI G‘AFURG‘ULOMSHUNOSLIGINING TARAQQIYOT TAMOYILLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada akademik shoir, mohir nosir va tarjimon  G‘afur G‘ulom ijodiyotining istiqlol yillarida o‘rganilishi masalasi tadqiq etilgan. Tadqiqotchi amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlarda biografik metod imkoniyatlari doirasida ijodkor psixologik portretini tiklash, badiiy asarlari g‘oyaviy o‘ziga xosliklarini yuzaga chiqaruvchi omillarni tahlil va tadqiq etishga intilish yuzaga kelganini kuzatadi. Bu davr g‘afurg‘ulomshunosligida  G‘afur G‘ulom ijodiy merosidagi tagma’noni va  yashirin qatlamlarni anglashga e’tibor qaratilganini yoritadi. Ko‘pgina adabiyotshunoslarning tadqiqotlari tahlili misolida istiqlol davri g‘afurg‘ulomshunosligining taraqqiyot tamoyillariga oid xulosalarini ifodalagan.