HAMZA SHE’RIYATIDA RAMZ VA OBRAZ POETIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotshunosligidagi dolzarb masalalardan biri badiiy obrazning Hamza she’riyatida qo‘llanilishi, badiiy-estetik vazifalari tahlil etilgan. Unda mumtoz adabiyotimizda keng qo‘llanilgan badiiy obrazlar tadqiq etilib, Hamza ijodida mazkur obrazlarga yangi ma’no va mazmun yuklanganligi yoritib berilgan. Bu esa maqola muallifiga jadid she’riyatining dunyoviy va  ijtimoiy mohiyatini chuqurroq anglash va tushunishga imkon yaratgan. Maqolada Hamza Hakimzoda Niyoziy she’rlari misolida obrazlarning XX asr boshlari o‘zbek she’riyatidagi o‘rni o‘rganilgan.