TURLI TIZIMLI TILLAR SATHLARIDA PARALLEL GRADUONIMIK MUNOSABATLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Turli tizimli tillarda parallelizm va parallel gradual aloqalarni o‘rganish uchun ularni sathlararo tahlil etish orqali muayyan lisoniy ma’no yoki kategoriya(lar)ni farqlash, ajratish uchun kerakli tadqiq usullariga ega bo‘lish mumkin. Parallelizmning inparallel (bir til doirasida o‘zaro o‘xshashlik va umumiyliklar), interparallelizm (turli tillar doirasida aniqlanadigan integratsion xususiyatlar) turlari mavjudligi bizning mualliflik izlanishlarimiz mahsuli bo‘lib, mazkur maqolada turli tizimli tillar sathlarida, xususan, leksik, morfologik va sintaktik sathlarda parallel graduonimik munosabatlar izchil tadqiq etiladi.