INGLIZ VA O‘ZBEK NUTQIDA RUHIY HOLATNI IFODALASHDA MADANIY ME’YORLARNING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tadqiqot ingliz va o‘zbek nutqida ruhiy holatlarning ifodalanishi madaniy me’yorlar ta’sirida qanday shakllanishini o‘rganadi. Tahlil natijalari ingliz tilida hissiyotlar ko‘proq to‘g‘ridan-to‘g‘ri, o‘zbek tilida esa ko‘proq bilvosita va kontekst orqali ifodalanishini ko‘rsatadi. Natijalar psixolingvistika va madaniyatlararo muloqot uchun muhimdir.