NUTQ KAMCHILIKLARINI BARTARAF ETISHDA SENSOR INTEGRATSIYADAN FOYDALANISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada nutq rivojlanishidagi buzilishlarni korreksiyalashda sensor integratsiya texnologiyasining ahamiyati yoritiladi. Nutq kamchiliklari ko‘pincha artikulyatsion apparat yetishmovchiligi bilan birga markaziy nerv tizimining sezgi ma’lumotlarini qayta ishlashdagi buzilishlar bilan bog‘liq bo‘ladi. Sensor integratsiya mashqlari bolalarda nutq faolligi, fonematik eshitish, artikulyatsiya koordinatsiyasi va kommunikativ ko‘nikmalarni sezilarli darajada yaxshilashga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari logopedik mashg‘ulotlarga sensor rivojlantiruvchi usullarni tizimli kiritish nutq nuqsonlarini samarali bartaraf etishini ko‘rsatadi.