BOLALARDAGI NEYROINFEKTSIYALARUNING NEVROPSIXOLOGIK ASORATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda uchraydigan nerv sistemasining yuqumli kaslliklari, kechishi va bolalardagi  neyropsixologik asoratlarining klinik kо‘rinishlaridagi tizmiy tibbiy-pedagogik psixologik tadbirlar  haqida  ma’lumot beradi. Maqolada bolalarda uchraydigan neyroinfeksiyalarning (meningit, ensefalit, meningoensefalit) klinik va nevropsixologik oqibatlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Kasallikdan keyingi intellektual, nutqiy, hissiy-irodaviy hamda harakat buzilishlarining xususiyatlari yoritilib, ularni bartaraf etishda kompleks tibbiy, pedagogik va psixologik yondashuvning ahamiyati asoslab beriladi.