XALQARO BAHOLASH DASTURLARI ASOSIDA OʻQUVCHILARNING MATEMATIK SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada boʻlajak boshlangʻich sinf oʻqituvchisining metodik tayyorgarligini takomillashtirishda xalqaro baholash dasturlaridan foydalanish imkoniyati ochib berilgan. Pisa xalqaro baholash dasturi asosida oʻquvchilarning matematik savodxonligini rivojlantirish va hayotiy masalalarni yechish orqali matematikani anglash haqida soʻz boradi. PIRLS va TIMSS xalqaro baholash dasturlarini ta’lim jarayonida qoʻllashda erishiladigan yutuqlar tahlil etilgan.