INGLIZ TILIDA “SADOQAT” KONSEPTINING LEKSIKOGRAFIK TALQINI VA KOGNITIV-SEMANTIK TUZILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilida loyalty konseptiga oid birliklar leksikografik manbalar hamda tanlab olingan empirik matnlar asosida tahlil qilinadi. Bunda Oxford English Dictionary, Merriam-Webster, Cambridge va Collins kabi nufuzli izohli lug‘atlar asosida “sadoqat” konseptini ifodalovchi birliklarning semantik yadrosi aniqlanib, sinonimik va antonimik maydoni tizimli ravishda o‘rganildi. Tahlillar natijasida ingliz tilida loyalty konsepti yadro-yaqin periferiya-chekka periferiya tizimi asosida tashkil topgan ko‘p qatlamli konseptual maydon sifatida tavsiflandi. Shuningdek, tanlab olingan diskurs materiallari asosida sadoqat tushunchasining uch qatlamli kognitiv-semantik tuzilmasi ishlab chiqildi.