O‘ZBEK VA NEMIS TILLARIDA RASMIY XATLARNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI: QIYOSIY-TAHLILIY TADQIQOT (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va nemis tillarida rasmiy yozma muloqotning asosiy shakllaridan biri bo‘lgan rasmiy xatlarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy-tahliliy yondashuv asosida o‘rganiladi. Tadqiqot doirasida rasmiy xatlarning leksik-semantik, grammatik, strukturaviy va pragmatik jihatlari keng tahlil qilinadi. O‘zbek va nemis tillarida rasmiy yozma muloqotda qo‘llaniladigan standart nutq formulalari, murojaat shakllari hamda rasmiylikni ta’minlovchi til vositalari real rasmiy xat namunalari asosida solishtiriladi. Tadqiqot natijalari qiyosiy tilshunoslik, tarjimashunoslik hamda rasmiy yozma nutqni o‘qitish amaliyoti uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.