INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA QISQARTMA SO‘ZLARNING RASMIY VA NORASMIY NUTQDA STILISTIK O‘ZIGA XOSLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ingliz va o‘zbek tillarida qisqartma so‘zlarning rasmiy va norasmiy nutqda stilistik o‘ziga xoslik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda qisqartmalarning (abbreviatsiya, akronim, initsializm va boshqa shakllar) matndagi funksional yuklamasi, ularning kommunikativ maqsadni amalga oshirishdagi o‘rni hamda muallif uslubini shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Ingliz va o‘zbek badiiy matnlaridan olingan misollar asosida qisqartmalarning personaj nutqini individuallashtirish, zamonaviylik va ijtimoiy muhitni ifodalash, matn ixchamligini ta’minlash kabi pragmatik vazifalari ko‘rib chiqiladi.