HISSIYOTLARNI IFODALOVCHI FRAZEOLOGIZMLARNING MADANIY O‘ZIGA XOSLIKLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada hissiyotlarni ifodalovchi frazeologizmlarning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘zbek va ingliz tillaridagi emotsional frazeologik birliklar qiyosiy jihatdan o‘rganilib, ularning milliy-madaniy semantikasi, obrazlilik darajasi va konseptual asoslari aniqlanadi. Shuningdek, hissiyotlarning somatik, rang va tabiat obrazlari orqali ifodalanishi misollar asosida tahlil qilinadi. Natijada frazeologizmlar xalq mentaliteti va madaniy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim lingvistik birlik ekanligi asoslanadi.