MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY HAYOTI VA IJODINING XORIJDA O‘RGANILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada jadidchilik harakatining yo‘lboshchisi Mahmudxo‘ja Behbudiyning (1874–1919) hayoti, ko‘p qirrali faoliyati hamda ijodining xorijiy ilmiy muhitda o‘rganilishi kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda allomaning transmilliy ma’rifiy faoliyati, xalqaro matbuotdagi o‘rni, dramaturgiya hamda publisistik merosining jahon sharqshunosligida ko‘rsatgan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, Turkiya, Rossiya, AQSH va arab mamlakatlarida shakllangan behbudiyshunoslik yo‘nalishlari zamondosh shogirdlari qoldirgan ma’lumotlar orqali o‘rganilgan.