O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA “MEHNAT” KONSEPTINING QADIMIY ILDIZLARI: (maqollar, adabiyot va diniy matnlar asosida qiyosiy tahlil) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida “mehnat” konseptining qadimiy ildizlari xalq maqollari, adabiy manbalar va diniy matnlar asosida qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida mehnat konseptining semantik tuzilmasi, baholovchi xususiyatlari hamda milliy-madaniy jihatlari aniqlanib, o‘zbek va ingliz madaniyatidagi o‘xshash va farqli tomonlari yoritiladi. Qiyosiy tahlil natijalari mehnat konseptining o‘zbek madaniyatida ko‘proq axloqiy va jamoaviy qadriyatlar, ingliz madaniyatida esa individual mas’uliyat va shaxsiy muvaffaqiyat bilan bog‘liq holda shakllanganini ko‘rsatadi.