O‘QUVCHILAR NUTQINI O‘STIRISHDA XALQ OG‘ZAKI IJODI NAMUNALARIDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilar nutqini o‘stirish jarayonida xalq og‘zaki ijodi namunalaridan (ertak, topishmoq, maqol, matal, tez aytish, afsona va rivoyatlar) foydalanishning pedagogik afzalliklari yoritiladi. Xalq og‘zaki ijodi o‘quvchining so‘z boyligini kengaytirish, obrazli fikrlashni rivojlantirish, bog‘lanishli nutqni shakllantirish hamda talaffuz va fonematik eshituvni mustahkamlashda samarali vosita sifatida asoslanadi. Maqolada boshlang‘ich sinf sharoitida folklor asosidagi mashq va topshiriqlarni tanlash hamda qo‘llash bo‘yicha metodik tavsiyalar taklif etiladi.