BRITAN VA AMERIKAN INGLIZ TILIDA MODAL FEʼLLARNING FUNKSIONAL XUSUSIYATLARINING NAZARIY-QIYOSIY TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Britaniya ingliz tili (British English) va Amerika ingliz tili (American English)da modal feʼllarning qoʻllanish xususiyatlari, ularning uchrash chastotasi hamda funksional-taqsimiy farqlari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Modal feʼllar tilning grammatik va pragmatik tizimida muhim oʻrin egallab, nutqda ehtimollik, majburiyat, imkoniyat va munosabatlarni ifodalash vositasi sifatida namoyon boʻladi. Tadqiqotda zamonaviy tilshunoslik nazariyalari, xususan funksional grammatika va korpus lingvistika yondashuvlariga tayangan holda Britaniya va Amerika ingliz tillaridagi modal feʼllarning ishlatilish tendensiyalari yoritiladi. Tahlil natijalari ushbu ikki variant oʻrtasida stilistik va pragmatik tafovutlar mavjudligini koʻrsatadi.