EKOLOGIK TARBIYA VOSITASIDA TABIATGA EHTIYOTKOR MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola ekologik tarbiya jarayonida talabalar va yosh avlodda tabiatga ehtiyotkorlik va mas’uliyatni shakllantirish metodikasini ilmiy asosda tahlil qiladi. Tadqiqotda ekologik tarbiyaning nazariy va amaliy jihatlari, uning o‘quv jarayonlariga integratsiyasi hamda samarali metodik vositalar orqali ekologik ongni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interaktiv metodlar, tajriba asosida o‘quvchilarni tabiatni muhofaza qilishga jalb qilish yo‘llari va ekologik madaniyatni shakllantirish mexanizmlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi.