NEMIS TILINI O`QITISHDA MULTIMEDIA TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA OG`ZAKI NUTQ KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada nemis tilini o‘qitishda, xususan, talabalarning og’zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirishda multimedia texnologiyalarini qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Interfaol ta’lim jarayoni sharoitida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining motivatsiyani oshirish, bilish faoliyatini faollashtirish va kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Multimedianing o‘quv muhitini tashkil etish, vizuallashtirishni ta’minlash, real kommunikativ vaziyatlarni yaratish va guruhlarda ishlashni qo‘llab-quvvatlash funksiyalariga alohida e’tibor qaratilmoqda. Qayd etilishicha, audio va video materiallar, animatsiyalar va raqamli resurslardan foydalanish talaffuzni takomillashtirish, nutqni tinglab tushunish va og’zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Multimedia vositalari nemis tilini o‘qitish metodikasini modernizatsiyalash va ta’lim sifatini oshirishning samarali vositasi ekanligi haqida xulosa qilingan.