UZLUKSIZ VA KATTALAR TA’LIM RIVOJIDA XALQARO TAJRIBALAR VA RIVOJLANGAN DAVLATLARDA UZLUKSIZ TA’LIM TIZIMI TARIXI: YAPONIYA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada xalqaro tajribalar asosida uzluksiz va kattalar ta’lim tizimini rivojlanish tarixini va rivojlanish bosqichlari o‘rganilgan. Maqolada xalqaro tajribalar asosida uzluksiz ta’lim tizimi tarixi, rivojlanish tendensiyalari, rivojlangan davlatlar ta’lim yutuqlari to‘g‘risidagi tajribani yoritadi. Jumladan, bugungi kunda eng rivojlangan Amerika Qo‘shma Shtatlari hamda Yaponiya davlatlarining ta’lim tarbiya nazariyasi, o‘ziga xos hususiyatlari, boy va qimmatli tajribasi orqali yurtimizda ham uzluksiz va kattalar ta’lim tizimini takomillashtirishga diqqatimizni qaratadi va ijobiy motiv bo‘lib hizmat qiladi.