OLAMNING LISONIY MANZARASINI YARATISHDA ONOMASTIK METAFORANING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
U yoki bu millatning milliy madaniyati uning til boyligida aks etadi, jumladan, metaforalarida yanada yaqqol ifodalanadi. Metafora olamni anglashning eng asosiy vositalaridan biri bo‘lib, unda bilish, til, ong va madaniyatning o‘zaro ta’siri namoyon bo‘ladi. Metaforaning bir turi bo‘lgan onomastik metaforalar ham muayyan tilning ifoda imkoniyatlarini namoyon etuvchi hodisa hisoblanadi. Onomastik birliklar ham badiiy matnda metaforik ma’noda qo‘llanishi mumkin. Metaforaning bu tip birliklari bilan namoyon bo‘lishi onomastik metaforalar deb yuritiladi. Mazkur maqolada onomastik metaforaning badiiy matndagi o‘rni, lingvopoetik va lingvomadaniy xususiyati yoritilgan.