ERKIN VOHIDOV LIRIKASIDA TALMEH SAN’ATINING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada atoqli shoir Erkin Vohidov ijodida badiiy san’atlardan biri bo‘lgan talmeh san’atining o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Tadqiqot jarayonida talmeh san’atining nazariy ta’riflari mumtoz poetik manbalar asosida yoritilib, uning she’riy matndagi estetik va ma’naviy vazifalari ochib beriladi. Erkin Vohidovning “Samar bo‘lg‘ay”, “O‘zbegim”, “Debocha” kabi lirik asarlari hamda  talmeh san’atining badiiy imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada talmeh san’ati shoir ijodida tarixiy xotira, adabiy vorislik va milliy o‘zlikni ifodalovchi muhim poetik vosita ekani ilmiy asosda xulosalangan.