T.QAYIPBERGENOVNING “RAXMAT, MUALLIM” POVESTINING O‘ZBEK TILIDAGI TARJIMASI BILAN O‘XSHASHLIK VA TAFOVUTLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada qoraqalpoq adabiyotining yirik namoyandasi To‘lepbergen Qayipbergenovning “Raxmet mug‘allim” qissasi va uning o‘zbek tiliga “Raxmat, muallim” nomi bilan tarjima qilinishi qiyosiy-lingvistik va madaniy-semantik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida asliyat va tarjima matnlari o‘rtasidagi mazmuniy sodiqlik, leksik va stilistik moslik, muallif uslubining saqlanish darajasi hamda milliy koloritning uzatilishi masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari qardosh tillar o‘rtasidagi badiiy tarjima jarayonining o‘ziga xos xususiyatlarini ochib berishga xizmat qiladi.