BOSHLANGʻICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA MULTIMEDIA VOSITALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida multimedia vositalaridan foydalanish metodikasi tadqiq etilgan. Multimedia vositalari o‘quvchilarning matematik tushunchalarni vizual tarzda qabul qilishiga yordam berishi, ularning diqqatini jalb qilishi va matematik fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada dars jarayonida interaktiv taqdimotlar, animatsiyalar, audio-video materiallar va elektron darsliklardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, multimedia vositalari orqali o‘quvchilarni qiziqtirish va dars mazmunini tushunarli qilishning pedagogik usullari bayon qilingan. Tadqiqot natijalari multimedia vositalarining boshlang‘ich sinf matematika darslarida metodik jihatdan muhimligini tasdiqlaydi.